Ga naar hoofdinhoud

Bedrijven betalen stipter

Nederlandse bedrijven zijn hun rekeningen sneller gaan betalen. Dit gebeurde in het derde kwartaal van 2015 na gemiddeld 42,3 dagen. Dat blijkt uit de barometer betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Daarmee is opnieuw een record gebroken sinds het begin van de metingen in 2002.

De kloof tussen het bedrijfsleven en de (semi-)overheid wordt wel steeds groter als het gaat om het tijdig betalen van facturen.
Frans van den Heuvel, Research & Learning bij Graydon: “Het nieuwe record van 42,3 dagen is het gevolg van een toename van vertrouwen bij Nederlandse ondernemers. Dat heeft ervoor gezorgd dat ondernemers konden beschikken over meer liquiditeit en dus sneller in staat waren hun financiële verplichtingen te voldoen. Bovendien zien we dat bedrijven die beschikken over een goed credit management ervoor kunnen zorgen dat betalingsafspraken met hun klanten beter worden nageleefd.”
De nieuwe verbetering van het betaalgedrag is veelbelovend voor het laatste kwartaal van 2015. In het derde kwartaal neemt het betaalgedrag traditioneel af ten opzichte van het vorige kwartaal, dat is nu niet het geval.
Uit de barometer betaalgedrag van Graydon blijkt echter dat de trend van sneller betalen niet terug te zien is bij de overheid en de semi-overheid. Daar waar we in alle branches een beter betaalgedrag zien in vergelijking met een jaar eerder, laat de (semi)overheid een alsmaar slechter betaalgedrag noteren.
Facturen in de zakelijke dienstverlening worden met 38,5 dagen het snelst voldaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer