Ga naar hoofdinhoud

Belg wint Stihl Timbersports

Koen Martens uit België heeft het Stihl Timbersports Benelux-kampioenschap 2019 gewonnen. Hij hakte de concurrentie in mootjes en pakte de Benelux-titel houthakken.

Na succesvol alle zes zaag-en bijldisciplines te hebben doorlopen, werd Martens afgelopen zaterdag 21 september in Oudenaarde (B) tot winnaar bekroond. De twee Nederlanders Martijn Harms en Eelco De Beer vervolledigden het podium.

Met bijlen, kettingzagen en trekzagen namen de veertien beste houthakkers van de Benelux het tegen elkaar op. Koen Martens wist zich bovendien te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Praag op 1 en 2 november.

Daarnaast verschenen ook dames en rookies (nieuwelingen) op het strijdtoneel in Oudenaarde. Hier ging de gouden medaille respectievelijk naar Nina Pokoyski uit Duitsland en Alberto Fumagalli uit Italië. Uit België eindigde Julie Van den Brande op de tweede plaats bij de dames. Rookie Mike Broekman uit Nederland werd derde en Koen Jacobs uit België vierde. Deze beste rookies van de Benelux gaan naar het wereldkampioenschap met respectievelijk team Nederland en team België.

(Op de foto winnaar Koen Martens tijdens het wedstrijdonderdeel Standing Block Chop)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer