Ga naar hoofdinhoud

Belgische FSC-projectwinnaars bekend

De Belgische organisatoren van de FSC Project Awards 2018 hebben de winnaars gehuldigd. Dat gebeurde tijdens het event ‘Bouwen met hout’ op de vloer van de vakbeurs Prowood in Gent.

De drie finalisten en uiteindelijke winnaar in elke categorie werden bekendgemaakt.

 

Met het uitreiken van de FSC Project Awards wil FSC België aantonen dat FSC-gecertificeerde houtproducten steeds vlotter beschikbaar worden.

In totaal 36 diverse projecten – verdeeld over 4 categorieën – namen deel aan de tweede editie van deze awards.

 

Het project dat de categorie ‘Buiteninfrastructuur’ heeft gewonnen, is de renovatie van het Westerstaketsel in Oostende. Het werd ingediend door de Vlaamse overheid, departement Maritieme toegang.

 

Winnaar van de categorie ‘Particulier’ bleek een passiefwoning te zijn genaamd VDN in Maarkedal, naar een ontwerp van stArchitecten.

 

In de categorie ‘Projectbouw’ ging de mobiele werkplaats Quadriville in Herenthout aan kop. Deze werd genomineerd door Drukkerij Zwartopwit.

De eerste prijs in de categorie ‘Publiek gebouw’ ging naar het bezoekerscentrum van Natuurpark het Zwin (zie foto). Het project was ingediend door de Provincie West-Vlaanderen.

 

In alle projecten was FSC-gecertificeerd hout toegepast. De vier winnaars ontvingen een trofee van FSC-gecertificeerd berkenhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer