Ga naar hoofdinhoud

Beslag op exclusieve tafelbladen uit Indonesië

De milieupolitie van Rotterdam heeft vorige week een grote partij tropisch hardhout uit Indonesië in beslag genomen. Het hout, dat wordt gebruikt voor populaire exclusieve boomstamtafels, is zeer waarschijnlijk illegaal gekapt en sowieso illegaal ingevoerd.

In een onderzoek naar een Nederlandse houtimporteur deed de politie de afgelopen maanden diverse doorzoekingen op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder in ingevoerde containers met hout. Aanleiding was een controle door de douane op illegaal hout uit Indonesië. Hierop is door het team milieu van de politie Rotterdam in samenwerking met Indonesië en onder leiding van het Functioneel Parket Amsterdam een onderzoek gestart.

De exclusieve houten tafelbladen zijn in beslag genomen en de politie doet nu verder onderzoek in deze zaak. De importeur wordt verdacht van illegaal importeren en verkopen van hardhout. De Indonesische autoriteiten geven aan inmiddels maatregelen te hebben genomen; van een specifieke exporteur van hardhout in Indonesië is lopende het onderzoek de vergunning geschorst.

(foto: Politie Rotterdam)

Eén reactie op “Beslag op exclusieve tafelbladen uit Indonesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer