Ga naar hoofdinhoud

Binderholz koopt Britse zaaggroep BSW Timber

Het familiebedrijf Binderholz Group uit Fügen (Tirol), is voornemens het Britse BSW Timber Ltd. uit Earlston (Schotland) over te nemen. Met een omzet van zo’n 700 miljoen pond sterling (ongeveer 825 miljoen euro) en een productiecapaciteit van ruim 1,2 miljoen kubieke meter gezaagd hout per jaar, is dit de grootste zagerijgroep in het Verenigd Koninkrijk.

De transactie staat gepland voor dit jaar – onder voorbehoud van de goedkeuring van de Oostenrijkse Federale Mededingingsautoriteit en de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Met de hoofdeigenaar Endless LLP is inmiddels overeenstemming bereikt over de overname van de aandelen. Verder zijn de partijen overeengekomen het transactiebedrag niet bekend te maken.

Binderholz geeft aan dat het na de overname Europa’s grootste groep in de zagerij- en massiefhoutverwerkende industrie zal zijn. Dit met een gecumuleerde jaaromzet van zo’n 2,2 miljard euro en zo’n 5000 medewerkers op 29 locaties. De merknaam BSW en het management blijven na de integratie behouden.

Reinhard Binder, eigenaar en directeur van Binderholz, beschreef de overname als een ‘essentieel onderdeel van de langetermijnstrategie voor expansie en duurzaamheid’. Voor BSW betekent de integratie in de Binderholz Group een mijlpaal ten aanzien van het uitbreiden van het productassortiment. Daarnaast voor verdere groei en de voortzetting van de eerder ingeslagen succesvolle koers. Aldus Tony Hackney, CEO van BSW Timber Ltd.

Naast het hoofdkantoor in Fügen produceert Binderholz op 13 andere locaties in Oostenrijk, Duitsland, Finland en de VS. De groep heeft ongeveer 3.000 mensen in dienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer