Ga naar hoofdinhoud

Biobased hars voor buitencoatings

Man painting house

Covestro lanceerde onlangs het product Decovery® SP-8310. Dit is een 37% biobased, ademende, multifunctionele hars als ingrediënt voor duurzame decoratieve buitencoatings. De duurzame acrylhars kenmerkt zich door een hoge UV- en waterbestendigheid en heeft een lage vuilopname. Hiermee biedt hij ook op lange termijn buitenshuis een goede duurzaamheid wat onder meer voordelen biedt voor architecturale en industriële toepassingen.

Verder heeft de hars een breed hechtingsprofiel waarmee hij is toe te passen in coatings voor een breed scala aan ondergronden. Door de goede waterdampdoorlatendheid en hoge rek, zijn tevens verfsystemen met een hoog ademend vermogen en dito elasticiteit te realiseren.

CO2 footprint

Dankzij het biobased gehalte van 37 procent (gecontroleerd door 14C-analyse), is met Decovery SP-8310 een reductie van de CO2-footprint tot 8% mogelijk. Dit in vergelijking met niet-biogebaseerde alternatieven op waterbasis. Rekening houdend met het jaarlijkse verbruik van de markt voor decoratieve houtcoatings, is deze impact gelijk aan die van een miljoen voetbalvelden aan bos.

Gerjan van Laar, Marketing Manager Architectural: “Ik ben blij met de introductie van de hars. Hij speelt in op de marktbehoefte aan zowel verbeterde buitenduurzaamheid als verbeterde biogebaseerde inhoud. Het biedt onze klanten de mogelijkheid om toekomstbestendige producten te ontwikkelen, hun groei te versnellen en hun impact op het milieu te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer