Ga naar hoofdinhoud

Biosintrum wint De Nederlandse Bouwprijs

Het Biosinstrum is de winnaar van De Nederlandse Bouwprijs 2019 in de categorie gebouwen. Dat is maandag 4 februari bekend geworden tijdens een feestelijke prijsuitreiking op de eerste dag van de BouwBeurs, zo meldt Bouwwereld.

De Gemeente Ooststellingwerf gaf Paul de Ruiter Architects opdracht tot het ontwerp van het uitzonderlijk duurzame BREEAM Outstanding Biosintrum als het bruisende hart van het Ecomunitypark. Het Biosintrum is een energieneutraal gebouw, dat voor meer dan 80% bestaat uit biobased materialen en een inspiratiebron vormt voor studenten en professionals.

‘Het is een voorbeeldproject van een integrale aanpak van biobased materialen en circulair bouwen. Waar in het ontwerp bovendien de totale groene inpassing is meegenomen’, aldus de jury. Heel inspirerend vindt de jury daarnaast het betrekken van de doelgroep bij het ontwerp en de bouw van het gebouw.

Architect niet in de prijzen

Het ontwerp van Biosintrum is van architectenbureau Paul de Ruiter. Architect Martijn van Gameren, die aan dit project gewerkt heeft, was ook genomineerd voor talent van het jaar. Hij viel echter niet in de prijzen.

De Nederlandse Bouwprijs

Stichting De Nederlandse Bouwprijs kent sinds 1991 De Nederlandse Bouwprijs toe. De stichting reikt deze onafhankelijke prijs één keer in de twee jaar uit. Dit moet de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw bevorderen én het veelzijdige bouwtalent in Nederland stimuleren.

> Lees meer over Biosintrum

(bron: Bouwwereld.nl)

(Beeld: Paul de Ruiter Architects)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer