Ga naar hoofdinhoud

BMW-interieur van eucalyptushout

Bij de nieuwe elektrische BMW i3 staat duurzaamheid al tijdens de productie centraal en zijn voor elk onderdeel ecologische oplossingen gebruikt. Zo verwerkt BMW eucalyptushout uit duurzaam beheerde Europese plantages in delen van het dashboard.

In de fabriek in Leipzig wekken vier grote windturbines schone energie op om de BMW i3 te maken; de CO2-uitstoot tijdens de productie wordt gecompenseerd. Voor de productie van dit type auto verbruikt de fabrikant half zoveel energie als bij brandstofmodellen.

De BMW i3 bestaat uit twee modules: een aluminium onderstel met accu en een koetswerk van lichtgewicht carbonvezels (lichter dan staal, zonder aan stabiliteit in te boeten). De lichte, stijve carbonconstructie houdt het energieverbruik van de BMW i3 laag en geeft de auto een betere wegligging, meer wendbaarheid en een snellere acceleratie.

Interieur van natuurlijk materiaal

Binnen is uitsluitend natuurlijk materiaal gebruikt, zoals kenaf-vezel en plastic van gerecyclede petflessen. De stoelen zijn bekleed met natuurlijk gelooid leer en een ademende scheerwol. Het toegepaste eucalyptushout is snelgroeiend, waterbestendig en geeft het dashboard een chique uitstraling.

(foto’s: BMW Group)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer