Ga naar hoofdinhoud

Bonden denken na over cao-voorstel VVNH

In het overleg over een nieuwe cao voor de houthandel, heeft de werkgeversvereniging een compromis voorgesteld. De vakbonden raadplegen nu hun achterban.

Op 22 oktober vonden de tweede cao-gesprekken plaats tussen de VVNH, FNV en CNV. “Wij lieten de vakbonden weten het uitermate belangrijk te vinden dat bepalingen in de cao die de inzet van werknemers beperken, geschrapt worden”, blikt de VVNH terug. “Zo ja, dan zijn wij bereid tot een eenmalige uitkering nog dit jaar en een (beperkte) loonsverhoging in 2021.”

Vooral jongeren gedupeerd

De VVNH doelt met name op de leeftijdsgrens van 50 jaar bij overwerk en 55 jaar bij ploegendienst. Deze regelingen werden achtereenvolgens 38 en 29 jaar geleden in de cao opgenomen. “Vooral jongeren zijn hierdoor gedupeerd. Op hen moet immers een extra beroep gedaan worden”, aldus de VVNH. “Werknemers boven deze grenzen kunnen eenvoudig weigeren met een beroep op hun leeftijd, om in ploegendienst dan wel in overwerk te werken. Dat wringt natuurlijk als de betreffende persoon fysiek eigenlijk geen beperkingen heeft.”

Op 3 september gingen VVNH en vakbonden voor het eerst aan tafel voor een opvolger van de cao die 31 maart dit jaar afliep. Bekijk hier hun voorstellen: VVNH, FNV en CNV.

Lees ook: Terug naar de tekentafel na overleg cao houthandel

2 reacties op “Bonden denken na over cao-voorstel VVNH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer