Ga naar hoofdinhoud

Bosvilla Bergen een met de natuur

In Bergen staat een huis; een heel bijzonder huis. Deze bosvilla is opgetrokken uit verschillende houtsoorten, waaronder iroko, jatoba en lokaal gewonnen naaldhout.

De bosvilla in Bergen is ontworpen door Natrufied Architecture en vormt een eenheid met het omringende bos. Bij het ontwerp is bewust rekening gehouden met de verschillende hoogtes van de omringende bomen.

Ontwerp

De woning bestaat uit een huis, een gastenverblijf, carport en een fietsenstalling. Het huis wordt omringd door eiken- en dennenbomen en is ontworpen met veel lichtinval en een open vloerplan. Ook bevat de woning genoeg knusse hoekjes om je in terug te trekken. Door de schuifdeuren naar het terras is de verbinding tussen binnen en buitenruimte zo naadloos mogelijk. Het slaapgedeelte is gedeeltelijk ondergronds, om zo privacy te kunnen waarborgen.

Natuurlijke materialen

Bij de bouw zijn verschillende houtsoorten gebruikt. De kolommen en liggers zijn opgetrokken uit fsc-gecertificeerd iroko. Ook is voor de onderliggende structuur gebruik gemaakt van lokaal grenen. Kozijnen van deuren en ramen bestaan uit fsc-gecertificeerd jatoba en het plafond is bekleed met diep geelbruin afrormosia (ook fsc-gecertificeerd) en er is bamboe gebruikt voor de interne schuifdeuren in de villa.

Fotografie: Christian Richters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer