Ga naar hoofdinhoud

BouwBeurs: bouwen is mensenwerk

‘Voor mensen die het gaan maken’, is het thema van de BouwBeurs 2017 die van 6 tot en met 10 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

Brand manager Martijn Carlier van de Jaarbeurs: "Het thema is een ode aan de mensen die dag in dag uit aan het bouwen zijn. Bouwen is mensenwerk. Als man of vrouw in de bouw kun je trots zijn op je bijdrage aan een land waarin we comfortabel, duurzaam en gezond kunnen wonen en werken. Vakmanschap is meesterschap!".
De aanstaande BouwBeurs heeft iets meer deelnemers dan twee jaar geleden. Organisator Jaarbeurs verwacht uit te komen op zo’n 550 exposanten.
"We willen de bezoeker het verhaal vertellen van de bouw anno 2017. Het verhaal leunt op drie pijlers: Digitaal, Vakbekwaam en Duurzaam. Dit zijn de grote trends van dit moment. Je kunt dit op verschillende manieren invullen", aldus Carlier.
Enkele aandachtsgebieden van BouwBeurs Digitaal zijn het BIM Theater, Building Tomorrow, robotisering en 3D-printing.
BouwBeurs Duurzaam trekt de aandacht middels het Renovatietheater en de thema’s Nul-op-de-meter, Biobased en Luchtdicht bouwen.
Ten derde focust BouwBeurs Vakbekwaam zich op praktische vaardigheden, veilig en gezond werken en op loopbaankansen in de bouw.
Andere elementen op de BouwBeurs zijn Bouw & ICT, Greenbuild, het Vakplein, het creatieve event Material Xperience, Het Gala van de Nederlandse Bouw en De Nederlandse Bouwprijs.
Toegang is gratis op uitnodiging van een exposant. Kaarten aan de kassa kosten 35 euro. Wie digitaal een kaart bestelt, krijgt 10 euro korting.
http://www.bouwbeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer