Ga naar hoofdinhoud

Bouwen met biobased materialen

Rens Borgers, pionier op het gebied van bouwen met natuurlijke materialen, geeft op donderdag 16 januari een ééndaagse cursus over hoe je biobased bouwmaterialen kunt toepassen. Dit gebeurt aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

De training vindt plaats in het Van der Valk Hotel in De Bilt.

Steeds meer bouwers maken gebruik van biobased bouwmaterialen zoals stro, kurk, hout, bamboe, riet, leem en hennep. In toenemende mate krijgen overheden, architecten en aannemers te maken met vragen daarover.

Betere gesprekspartner

Daarom organiseert BouwProfs regelmatig de ééndaagse training ‘Bouwen met biobased bouwmaterialen’. Speciaal voor wie meer wil weten over hoe dit in de praktijk werkt en wie een betere gesprekspartner wil zijn voor zijn of haar opdrachtgever met vragen hierover.

Docent Rens Borgers is met zijn bedrijf Ecobouw Salland een pionier en expert als het gaat om ecologisch bouwen. Hij restaureert en renoveert al ruim dertig jaar en specialiseerde zich onder meer in natuurlijke wijzen van bouwen.

Tijdens de training is er veel ruimte voor de praktijk. Aan de orde komen bouwbiologie, bouwfysische eigenschappen, toepassingen, labels en keurmerken, nieuwe materialen en de do’s en don’ts als je ermee aan de slag gaat. Cursisten ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

Klik HIER voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer