Ga naar hoofdinhoud

Bouwgroothandel verkoopt goed

Handelaren in bouwmaterialen behaalden in het vierde kwartaal van vorig jaar 8,6% meer omzet dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, aldus het CBS. Dat is het dubbele van de gemiddelde groei.

In het vierde kwartaal van 2018 steeg de omzet in de gehele groothandel met 4,1 procent vergeleken met dit tijdvak in 2017.

 

De omzet viel vooral hoger uit in de handel in bouwmaterialen, elektronische apparatuur (+9,3%) en olie en steenkool (+15,4%).
 

Aan het begin van het eerste kwartaal van 2019 kwam bij de groothandel en handelsbemiddeling het ondernemersvertrouwen uit op 15,3.

Vergeleken met andere branches zijn de groothandelaren optimistisch: alleen in de bouwnijverheid en zakelijke dienstverlening waren ondernemers positiever.

Toch neemt het optimisme wel af: in het derde kwartaal stond het ondernemersvertrouwen bij de groothandel en handelsbemiddeling nog op 27,8.

Groothandelaren verwachten voor het eerste kwartaal van 2019 meer personeel en meer investeringen.

 

In 2018 gingen 347 groothandelsondernemingen failliet. Dit was het laagste aantal sinds het CBS dit bijhoudt. In 2013 was er een piek met 1.015 uitgesproken faillissementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer