Ga naar hoofdinhoud

Brandrisico’s delen

Brand- en schadeverzekeraars stoppen met branches die ‘eng’ zijn of niet genoeg rendement opleveren. Sommige bedrijven in de houtsector hebben daar last van. Verzekeraars trokken de verzekering in of verhoogden de premies enorm, onder het mom van verhoogde risico’s. Terecht?

Mede doordat de rentestanden laag zijn, moet de operationele activiteit van verzekeraars meer opleveren. Dus gaan premies omhoog en worden er keuzes op inhoud gemaakt. Pallet- en emballagebedrijven kregen een extreem hogere brandverzekeringspremie voor de kiezen en werden soms onverzekerbaar. Brancheorganisatie EPV werkt een alternatieve brandverzekering uit, om risico’s te delen.

Volgens Centrum Hout zijn in de houthandel en -industrie verzekeringen ingetrokken, dekkingsgraden gereduceerd en tarieven gestegen.

In Houtwereld doen enkele betrokkenen hun verhaal. Dat zijn Eric de Munck (Centrum Hout), Rick Schickendantz (Climbel), Jurgen Kemps (Dongen Pallets) en Robert van der Pol (Van der Pol Pallets en Kisten).

Klik hier voor de complete digitale editie van Houtwereld nr. 11 van 18 september 2020 (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, digitaal abonnement of gratis proefnummer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer