Ga naar hoofdinhoud

Brandschade ‘relatief klein’

Bij zowel Van den Top Tuinhout in Barneveld als bij Kronospan in Sanem (Luxemburg) brak er recent brand uit. In beide gevallen beperkte de schade zich tot de buitenopslag.

Afgelopen nacht (van zondag 11 op maandag 12 augustus) ontstond er brand in een tuinhuisje van een woning op het buurerf van Van den Top Tuinhout in Barneveld. De vlammen sloegen over naar het buitenterrein van het houtbedrijf, waar flinke hoeveelheden hout en houtproducten lagen opgeslagen. De brandweer wist verdere uitbreiding van de brand te voorkomen.

Eigenaar Robert van den Top zegt in de Barneveldse Krant dat de schade ‘relatief klein’ is gebleven en zich beperkt tot 8.000 à 10.000 euro.

Kronospan

Omvangrijker was de brand zich die in de ochtend van 31 juli voordeed bij Kronospan in het Luxemburgse Sanem, fabrikant van spaanplaat, MDF en laminaatvloeren.

Het vuur was begonnen op een terrein waar boomschors lag opgeslagen, in afwachting van verbranding in een biomassacentrale. Als gevolg van broei en een hoge buitentemperatuur zou er brand zijn ontstaan. Zo’n 240 brandweerlieden waren nodig om de vlammen te bedwingen, wat werd bemoeilijkt door een harde wind en een tekort aan water. De productie van Kronospan bleef echter gevrijwaard en kon gewoon doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer