Ga naar hoofdinhoud

Breder draagvlak voor EPV

De opzet van de Nederlandse Emballage- en Palletindustrievereniging (EPV) om nieuwe leden te werven, werpt zijn vruchten af. De brancheorganisatie hield recent een promotiedag, die leidde tot zeker tien nieuwe en potentiële leden.

De EPV-meeting ging vooraf aan de jaarbijeenkomst van de Stichting Markering Houten Verpakkingen. Gastheer was Gooskens Hout, de grootste vurenhoutleverancier van de Benelux. In één van de hallen op het bedrijfsterrein in Moerdijk verzamelden zich een dikke honderd genodigden. Hans de Boer, voorzitter van de werkgeversvereniging VNO-NCW, hield hen voor: “Vereniging van branches gaat al terug tot de Middeleeuwen. Toen waren het de gildes waar vakgenoten elkaar ontmoetten. Verenigingen helpen om een vuist te maken, om krachtig te zijn.”

Goed nieuws had hij ook, want Nederland heeft het vierde beste ondernemersklimaat van de wereld. “Jullie zetten jezelf binnen dat klimaat neer als een club die waarde toevoegt, die de grondstof hout duurzaam inzet. Dat is een sterk verhaal om samen uit te dragen. Door u te verenigen werkt u bovendien twee kanten op. Een vereniging brengt kennis naar haar leden, maar de leden brengen ook kennis naar de vereniging. Als lid profiteer je daarvan. Dus mensen, betaal die paar centen en leg een beetje solidariteit aan de dag”, aldus De Boer.

Fabrikanten, handelaren, reparateurs

De leden van de EPV dragen voor 80% bij aan de totale productie van houten pallets, kisten en kratten (voor groenten, fruit, wijn) en industriële en exportverpakkingen. Daarnaast zijn bij de club handelaren en reparateurs van houten verpakkingen aangesloten. Alle lidbedrijven beschikken over een Chain of Custody-certificaat van PEFC en/of FSC.

(Op de foto links EPV-voorzitter Jurgen Kemps en rechts Hans de Boer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer