Ga naar hoofdinhoud

Brüninghoff opent vestiging in Nederland

Bert Schluter is verantwoordelijk voor de Nederlandse Brüninghoff vestiging. Foto: Brüninghoff

Het Duitse Brüninghoff Houtconstructies heeft in Almelo een Nederlandse vestiging geopend. De bouwer van houten en houthybride bouwelementen is al langer in Nederland actief, zoals bij de hybride woontoren HAUT. Met een nieuw planningsteam kan Brüninghoff vanuit Almelo beter inspelen op de vraag vanuit Nederland en de marktspecifieke eisen hier.

In het verleden heeft Brüninghoff ook in Nederland projecten gerealiseerd, van klassieke hallenbouw tot woontorens in hybride bouw. Voor de woontoren HAUT in Amsterdam heeft het bedrijf de CLT wanden en vloeren bewerkt en gemonteerd. “We merken dat het bewustzijn van duurzaam bouwen, zeker met hout, de laatste jaren flink is toegenomen. Dit is ook het geval in onze buurlanden en we zien daar veel projectaanvragen vandaan komen. Met de nieuwe vestiging kunnen we hier nu marktgerichter en efficiënter op inspelen”, legt Brüninghoff-directeur Frank Steffens uit. Op de nieuwe vestiging zijn op korte termijn geen productieactiviteiten gepland.

Bert Schluter is de nieuwe vestigingsmanager, die de advisering en verkoop in Nederland heeft overgenomen. De afgelopen jaren was hij technisch directeur en mede-eigenaar van een fabrikant van eengezinswoningen met een hoge mate van prefabricage. De Nederlander heeft ook gewerkt als salesmanager, commercieel adviseur en bouwkundig tekenaar.

De Brüninghoff Groep is ruim 45 jaar actief in Duitsland later ook de Benelux. Onlangs heeft Brüninghoff de capaciteit van de houtskeletbouw op de hoofdvestiging in Heiden verdubbeld om aan de toegenomen vraag, ook uit de buurlanden, te voldoen. Andere vestigingen bevinden zich in Hamburg, Niemberg, Villingen-Schwenningen en Münster. Meer dan 600 medewerkers realiseren jaarlijks tot 160 bouwprojecten in heel Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer