Ga naar hoofdinhoud

Brussel breekt lans voor hout

Europese houtfederaties zijn in hun nopjes met recente uitspraken van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. In haar eerste ‘state of the union 2020’ onderstreepte zij het belang van hout in de bouw.

In haar toespraak verwees Ursula von der Leyen naar gebouwen waarin we wonen en werken. “Onze gebouwen genereren 40% van onze uitstoot. Ze moeten minder verkwistend, goedkoper en duurzamer worden. En we weten dat de bouwsector zelfs van een koolstofbron in een koolstofput kan worden veranderd als organische bouwmaterialen zoals hout en slimme technologieën zoals AI worden toegepast”, aldus de Europese bewindsvrouw. “Ik wil dat Next Generation EU een Europese renovatiegolf op gang brengt en van onze Unie een leider in de circulaire economie maakt.”

Gezamenlijke verklaring

Geïnspireerd door de woorden van Ursula von der Leyen hebben de Europese houtfederaties EPF, CEI-Bois, EOS and FEP een gezamenlijke verklaring gepubliceerd. Zij stellen daarin dat het gebruik van duurzaam geproduceerd hout één van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector is om het klimaatprobleem aan te pakken.

Eén reactie op “Brussel breekt lans voor hout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer