Ga naar hoofdinhoud

C2C Bouwgroep

Non-Ignis en Deventer Profielen zijn twee van de oprichters van de nieuwe C2C Bouwgroep.
De C2C Bouwgroep is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van Cradle to Cradle-producenten die eerder dit jaar hebben besloten om de handen ineen te slaan. De producenten zullen hierbij worden ondersteund door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute en het C2C Expolab.
Cradle to Cradle-productcertificering krijgt een steeds belangrijkere rol in de bouwsector. Zo beloont de nieuwe versie van BREEAM-NL het gebruik van Cradle to Cradle-gecertificeerde producten en kondigde marktleider Google onlangs aan de Cradle to Cradle-standaard als onderdeel van zijn selectiecriteria toe te voegen aan het Healthy Materials Program. In de Verenigde Staten besloot de US Green Building Council al eerder om punten toe te kennen aan het gebruik van gecertificeerde producten in zijn kwaliteitslabel LEEDv4.
Het toekennen van punten voor Cradle to Cradle-gecertificeerde producten en het toevoegen van de Cradle to Cradle-standaard aan selectiecriteria betekent een belangrijke stap in de erkenning dat circulaire bouwmaterialen een rol van grote betekenis gaan spelen in de duurzame bouwsector. Dit merkten ook de producenten van Cradle to Cradle-gecertificeerde bouwproducten: Daas Baksteen, Deventer Profielen, Holonite, Plan Effect en Non-Ignis.
De Bouwgroep gaat Cradle to Cradle-workshops en -seminars organiseren voor architecten, producenten, projectontwikkelaars en overheden. Op 15 oktober verzorgt de C2C Bouwgroep het seminar ‘Financieel gezonde gebouwen met Cradle to Cradle’.

http://www.c2cbouwgroep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer