Ga naar hoofdinhoud

Cao: definitief akkoord

Cao: definitief akkoord

Hibin meldt op haar website dat werkgevers en bonden op 5 juli 2021 een definitief akkoord hebben bereikt voor een cao voor de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2022. Het onderhandelingsresultaat dat op 22 juni werd gepresenteerd, is door de respectievelijke achterbannen waaronder de leden van de vakbonden, geaccepteerd. De nieuwe cao-tekst zal naar verwachting eind juli beschikbaar zijn op de website.

Het definitieve akkoord omvat onder andere volgende elementen: 

1. Loon en pensioen

Een verhoging van de werkelijk betaalde salarissen

– per 1 juli 2021 met 2,5% plus een eenmalige uitkering van € 3501  

– per 1 juni 2022 met 2,5%. 

Verhoging van de pensioenpremie per 1/1/2022 met 3% waarvan 2% voor rekening van werkgevers.

2. Jeugdlonen

Een verbetering van de jeugdlonen per 1/1/2022. Enerzijds door een verhoging, anderzijds door een snellere doorgroei naar het vakvolwassen salaris. Een en ander conform de bij dit akkoord gevoegde afspraken. 

3. Minder werken regeling

Deze regeling geldt voor 60+’ers met een dienstverband van 5 jaar of meer in de vorm van een 80/80/100 regeling: 4 dagen werken tegen 80% salaris en met volledig pensioen bij een fulltime baan, bij een parttime baan naar rato. Deze basisregeling is door de werknemers desgewenst uit te breiden met eigen arbeidsvoorwaardelijke middelen. Bijvoorbeeld ATV-dagen, seniorendagen, bovenwettelijke vakantiedagen.

4. Een aanvullende regeling voor 60+’ers

60+-ers krijgen te maken met ene aanvullende regeling in de vorm van een 80/90/100 regeling. Dit betekent: 4 dagen werken of 32 uur anders verdeeld over de week tegen 90% salaris en met volledig pensioen bij een fulltime baan, bij een parttime baan naar rato.

Deze regeling is voor werknemers die moeite menen te hebben om op een gezonde manier hun pensioengerechtigde leeftijd te halen. Om hiervoor in aanmerking te komen is een deskundigenadvies nodig. De kosten van het advies worden gedragen door het sociaal fonds (FCB Hibin). De opbouw van vakantiedagen, ATV en seniorendagen (art. 6.1 cao) is naar rato van het aantal gewerkte dagen/uren. Beide regelingen zullen per 1/1/2022 ingaan.

5. CAO a la carte regeling

Er zal een nieuwe cao a la carte regeling komen die werknemers onverplicht de mogelijkheid geeft om een aantal arbeidsvoorwaarden bovenop het salaris maandelijks te laten uitbetalen. Het gaat daarbij om: ATV-dagen, seniorendagen, bovenwettelijke vakantiedagen en vakantiegeld. De afspraak geldt per kalenderjaar en is jaarlijks opzegbaar. De uitruil vindt plaats op basis van een door cao-partijen vast te stellen ruilvoet. De regeling zal per 1/1/2022 in gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer