Ga naar hoofdinhoud

CNV Vakmensen sluit akkoord over nieuwe Cao Meubel

CNV Vakmensen en de werkgevers in de meubelindustrie (CBM) hebben nieuw akkoord gesloten. Hierin staat onder meer dat meubelmakers de komende jaren kunnen rekenen op meer doorgroeiperspectief. Dit dankzij een nieuw loongebouw en op korte termijn een loonsverhoging. “Er moesten een paar tandjes bij en dat is gebeurd”, zegt CNV-onderhandelaar Emiel Peper.

Het akkoord behelst een nieuwe 2-jarige cao (1-1-2022 tot 1-1-2024) voor mensen die werken in een meubelfabriek, interieurbouwbedrijf (interieurs van gebouwen, winkels, caravans, schepen). Hij geldt ook voor makers van scheidingswanden, gymnastiektoestellen, biljarts, graf- en crematiekisten, lijstenmakers en een aantal deurenfabrieken.

Loon(gebouw)

Per 1 januari 2022 worden werknemers overgeschaald van het oude (beperkte) naar het nieuwe loongebouw. Het salaris blijft daarbij minimaal gelijk, maar gaat in veruit de meeste gevallen al per 1 januari 2022 omhoog. In februari 2022 volgt bovendien een verhoging van de schaalsalarissen en feitelijk betaalde salarissen van 3% en per 1 januari 2023 nog een keer met 3,25%.

Andere afspraken

Naast het loon is er ook overeenstemming over andere onderwerpen bereikt. Zo zullen de rechten van uitzendkrachten op het gebied van verlof uitbreiden en gelijkschakelen met die van de vaste werknemers. De pensioenpremie gaat met 1,1% omhoog en wordt gelijk verdeeld tussen werkgever en werknemer.

Over het algemeen is CNV-onderhandelaar Peper behoorlijk tevreden. “Het is nu aan de leden”, geeft hij aan. Als zij met dit resultaat instemmen hebben we een nieuwe cao. Ik geef ze in elk geval een positief stemadvies.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer