Ga naar hoofdinhoud

Cao-overleg houtindustrie loopt vast

Het laatste cao-overleg voor de houtverwerkende industrie heeft opnieuw weinig tot niets opgeleverd. Werkgevers en werknemers praten al sinds het voorjaar over verlenging van de sociale afspraken.

De cao-partners zijn FNV Bouwen & Wonen en CNV Vakmensen aan de werknemerszijde. Van de werkgeverskant gaat het om de vereniging Dutch-Man, de EPV en de NVK. De aangesloten bedrijven maken pallets, maar ook klompen, kwasten, houtproducten voor de bouwmarkten tot en met duimstokken.

Wel/geen loonsverhoging

Op 21 september gingen de partijen opnieuw in overleg. De gesprekken lopen echter telkens vast op het loon. Werkgevers gaven, en geven, aan veel last van de crisis te hebben en dat de omzetten teruglopen van -5% tot zelfs -25%. Daardoor willen ze wel een cao, maar zonder een loonsverhoging.

De vakbonden voeren aan dat ze horen dat er nog steeds volop werk is, er soms extra ploegen worden gedraaid, er structureel wordt overgewerkt en er zelfs op zaterdag gewerkt wordt. Zij spreken daarom niet van een crisis. Er is nog geen nieuwe cao-overlegdatum bekend.

Eén reactie op “Cao-overleg houtindustrie loopt vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer