Ga naar hoofdinhoud

Cao-overleg ligt stil

In verband met het coronavirus hebben werkgevers en werknemers voorlopig hun onderhandelingen opgeschort over een nieuwe cao in de bouwmaterialenhandel en in de meubelindustrie en interieurbouw.

Koninklijke Hibin, FNV Bouwen & Wonen, CNV Vakmensen en De Unie voeren aan dat op dit moment niet kan worden overzien wat in de bouwmaterialenhandel de gevolgen zullen zijn van de coronacrisis op de middellange en lange termijn.

“Het feit dat op dit moment onzeker en onvoorspelbaar is wat de gevolgen van de coronacrisis zijn, maakt het onmogelijk om nu afspraken te maken. Cao-partijen volgen de maatregelen van de overheid en RIVM en hebben daarover regelmatig overleg met elkaar”, aldus de Hibin. “Wij zullen het cao-overleg vervolgen wanneer het juiste moment zich voordoet.”

Meubel & interieur

Ook werkgeversorganisatie CBM en de vakbonden hebben besloten het cao-overleg voor de meubelindustrie en interieurbouw af te breken. “Eind vorig jaar zijn we niet tot overeenstemming gekomen met vakbonden over een cao voor 2020, ondanks een serieus voorstel op de belangrijke thema’s loon, duurzame inzetbaarheid, functiegebouw en flexibiliteit”, geeft de CBM aan. “Na informeel overleg bleek er voldoende basis om met elkaar verder te praten op 27 maart.”

“Nadat deze afspraak was gemaakt deed het coronavirus zich voor en kunnen we op geen enkele manier meer om de gevolgen heen. Hoe diep en hoe lang deze crisis ons allen zal raken is op dit moment moeilijk in te schatten, anders dan dat gesteld kan worden dat iedereen de gevolgen ervan ondervindt”, aldus de CBM.

Lees ook: Corona heeft meubel & interieur in zijn greep

Eén reactie op “Cao-overleg ligt stil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer