Ga naar hoofdinhoud

CBM luidt noodklok

Woonmeubelfabrikanten en interieurbouwers sluiten zich aan bij het brede pleidooi om per 3 maart woonwinkels te openen. “Het kabinet moet alles uit de kast halen om een kaalslag bij retailers en fabrikanten te voorkomen”, aldus branchevereniging CBM.

Volgens de branche kunnen woon-, keuken- en badkamerwinkels verantwoord open. Dankzij het door INretail ontwikkelde protocol ‘Verantwoord winkelen’ lieten ondernemers in december al zien dat zij veilig klanten kunnen ontvangen. Enkele van de voorzorgsmaatregelen zijn een actief deurbeleid, één klant per 25 vierkante meter en verplichte mondkapjes. Ook maximale hygiëne in de winkels en spatschermen bij de kassa’s garanderen dat de verkooppunten op 3 maart verantwoord open kunnen.

Kaalslag dreigt

Cijfers van INretail laten zien dat op dit moment bij bijna driekwart van de woonwinkels de omzet teruggelopen is met 60% tot 100%. Daarnaast kampt meer dan de helft van de ondernemers met forse liquiditeitsproblemen.

“Als de winkels niet snel opengaan, dreigt er een kaalslag in het woonwinkellandschap in Nederland. Dat is ook noodzakelijk voor de bij ons aangesloten woonmeubelfabrikanten en interieurbouwers, die de meubels voor deze winkels produceren”, benadrukt de CBM.

Lees ook: Jaar van uitersten in meubel & interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer