Ga naar hoofdinhoud

Circl en Musis Sacrum genomineerd voor Mies van der Rohe Prize 2019

De genomineerden voor de Mies van der Rohe Prize 2019 zijn bekend. In Nederland zijn zeven projecten genomineerd, waaronder twee houtprojecten: Circl in Amsterdam en Musis Sacrum in Arnhem.

De Mies van der Rohe Prize is een prijs voor hedendaagse architectuur in de Europese Unie. Dit jaar zijn er 383 projecten genomineerd uit 238 steden in 38 landen. De nominaties zijn gedaan door 76 onafhankelijke deskundigen, nationale brancheverenigingen en een adviescomité van de Van der Rohe prijs. De jury bestaat uit Dorte Mandrup (voorzitter), George Arbid, Angelika Fitz, Ștefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, María Langarita en Frank McDonald.

Nederlandse nominaties

In Nederland zijn de volgende zeven projecten genomineerd:

  1. Circl (Amsterdam)
  2. Music Sacrum (Arnhem)
  3. Sportcampus Zuiderpark (Den Haag)
  4. Provincehuis Gelderland (Arnhem)
  5. Rijkskantoor Rijnstraat 8 renovatie (Den Haag)
  6. Data Center AM4 (Amsterdam)
  7. Bezoekerscentrum Park Vijversburg (Leeuwarden)

Lees meer over alle zeven genomineerde projecten op de website van de Mies van der Rohe Prize.

Circl

Circl is een nieuw paviljoen aan de Amsterdamse Zuidas. ABN AMRO heeft deze plek gecreëerd om de opgedane kennis over een circulaire economie te delen met zijn klanten, maar ook met collega’s, belangstellenden, buurtbewoners en voorbijgangers.

Het gebouw zelf geeft het goede voorbeeld en is volgens duurzame en circulaire principes gebouwd. Circl is energiezuinig en demontabel ontworpen, om zo min mogelijk impact op de planeet te hebben. Veel onderdelen van Circl hebben al een leven achter de rug. Het hout (FSC-gecertificeerd inlands lariks) van de constructie en het aluminium van de gevelpanelen zijn in de toekomst herbruikbaar.

Lees hier meer over Circl

Musis Sacrum

Het bestaande Musis-gebouw uit 1847 werd grondig aangepakt en voorzien van een prachtige nieuwbouw. In de categorie Renovatie won Musis Sacrum eerder al een Gulden Feniks. Aan dit ambitieuze project besteedde Houtblad in het februarinummer uitgebreid aandacht. Dit artikel is gratis te lezen via deze website.

Lees hier meer over Musis Sacrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer