Ga naar hoofdinhoud

Circulair hout bij reguliere Bouwcenters Concordia

V.l.n.r.: Koen Rooseboom, Arnout Vos (Bork) en Robert Brand ( Concordia)

Bouwcenter Concordia, met 13 locaties in Noord Nederland, verkoopt voortaan hout voor hergebruik. Het hout wordt ontspijkerd en op maat gezaagd. ‘Circulaire materialen zoals balkhout, planken en plaatmaterialen, zijn zo voor elke klusser toegankelijk,’ stelt Concordia.

Om circulaire bouwmaterialen – naast hout komt er meer beschikbaar – aan te kunnen bieden werkt Concordia samen met de Bork Groep, een sloopbedrijf. Met de samenwerking hopen beide partijen de handel in generiek circulair bouwmateriaal via de reguliere bouwhandel verder op gang te brengen. Begin november hebben beide partijen een officiële samenwerkingsovereenkomst getekend.

Hout voor hergebruik

Bouwcenter Concordia levert onder andere circulair balkhout, planken, plaatmaterialen, dakpannen, isolatieplaten en isolatiemateriaal.

‘Met de toepassing van circulaire bouwmaterialen voorkom je afvalstoffen én bespaar je op primaire grondstoffen en productie van nieuwe materialen. Bork Groep breekt onveilige of verouderde constructies af. Tijdens de sloop wordt zo veel mogelijk materiaal gewonnen voor hergebruik.’

Het circulaire hout wordt ‘geoogst’ uit verschillende sloopprojecten door sloopbedrijf Bork. Natuurlijk bevat dit hout spijkers en soms andere metalen. Het hout wordt ontspijkerd in samenwerking met een sociale werkplaats. Daarna wordt het hout geschaafd en op maat gezaagd.

Meerwaarde voor maatschappij

Deze samenwerking levert maatschappelijke meerwaarde op voor alle betrokkenen. Bork Groep krijgt de mogelijkheid gebruikte bouwmaterialen af te zetten aan Bouwcenter Concordia.

Bouwcenter Concordia krijgt de beschikking over circulaire bouwmaterialen om te voorzien in de behoefte in de markt. Voor de bouwer worden circulaire bouwmaterialen makkelijker toegankelijk. Met het verder vormgeven van de samenwerking en het stimuleren van de handel in circulair bouwmateriaal hopen Bouwcenter Concordia en Bork Groep een belangrijke bijdrage te leveren in de stap naar circulair bouwen in Noord-Nederland.

Vurenhout 75 x 175 mm

Concordia heeft verkooplocaties in Meppel, Dedemsvaart, Dieverbrug, Genemuiden, Dronten, Elburg, Grijpskerk, Heerenveen, Hoogeveen, Oosterwolde, Roden, Steenwijk en Urk. In Meppel is bijvoorbeeld al sinds de zomer circulair vurenhout (75x175mm) op voorraad.

Eén reactie op “Circulair hout bij reguliere Bouwcenters Concordia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer