Ga naar hoofdinhoud

Color of the Year houtcoating

Color of the Year houtcoating van AkzoNobel

De serie ‘Color of the Year’ houtcoatings van AkzoNobel bestaat uit vier kleurpaletten:

  • The Studio – karaktervolle, warme en moderne tinten
  • The Salon – kunstzinnige kwaliteiten omarmen
  • The Greenhouse – de invloed van de natuur binnenhalen
  • The Workshop – flexibiliteit creëren in multifunctionele ruimtes

De coatings zijn onder meer bedoeld voor meubels, vloeren, kasten en bouwproducten.

Buitengevoel

AkzoNobel ontwikkelde de nieuwe serie met als uitgangspunt het ‘buitengevoel’. Het eigen team van kleur-, verf- en coatingdeskundigen heeft hiervoor internationaal trendonderzoek gedaan. Dit in samenwerking met internationale designprofessionals. Hieruit bleek dat mensen behoefte hebben aan buitenlucht en verbinding met de natuur zoeken.

“Voortbouwend op ons jaarlijkse trendonderzoek werkt ons Wood Design team samen met meubelontwerpers over de hele wereld”, zegt Rob Haley, Color Trends Manager voor Industrial Coatings van AkzoNobel. “We laten ons inspireren door de ontwikkelingen op het gebied van architectonische kleuren, meubelbekleding en mode om de algehele look en feel van onze houtafwerkingen vorm te geven. Hierbij introduceren we unieke technieken als staalborstelen en distressen.”

Robuust

De technieken zijn nodig omdat houtcoatings vaak worden aangebracht om de natuurlijke schoonheid van de ondergrond te accentueren. Niet speciaal om een blanco ondergrond af te werken. Een gespecialiseerd technisch serviceteam werkt daarom nauw samen met het houtontwerpteam. Hierdoor is het eindresultaat robuust en geschikt voor klanten over de hele wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer