Ga naar hoofdinhoud

Compleet gevelpakket gecertificeerd brandklasse B

Bouwproductenleverancier Fetim en houtverduurzamer Modiwood brengen gezamenlijk een totaalpakket voor gevelbekleding op de markt dat aantoonbaar voldoet aan brandklasse B.

De initiatiefnemers spreken van een product dat een ‘unicum in de bouw’ is. Het gaat om Modiwood Flame Retardant , dat niet alleen uit thermisch verduurzaamd en brandvertragend behandelde houten (gesloten) gevelbekleding bestaat, maar ook uit de te gebruiken waterwerende folies en het regelwerk.

WKB, BRL ‘zoals toegepast’


Fetim en Modiwood hebben de gevels in deze opbouw laten testen en certificeren op brandklasse-B. Dat betekent dat een bouwer of architect dit in het kader van de Wet Kwaliteitsborging en bij vragen van de brandweer in het kader van de vergunningverlener niet meer zelf hoeft aan te tonen. Volgens de BRL is het immers niet voldoende om gevelbekleding te gebruiken die bestaat uit producten die voldoen aan een bepaalde brandklasse, maar gaat het om het systeem als geheel ‘zoals deze wordt toegepast’. Het gevelpakket is ook CE gecertificeerd.
Het Amsterdamse Modiwood verduurzaamt het hout (verschillende houtsoorten) en geeft het een brandvertragende behandeling. Fetim neemt het totaalpakket op in het productenaanbod voor de professionele bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer