Ga naar hoofdinhoud

Congres over circulair bouwen met hout

Onder de titel ‘Goood Wood’ organiseert het platform Booosting op donderdag 5 maart een themamiddag over circulair bouwen met hout. Dit gebeurt in het kantoor van architectenbureau Cepezed in Delft.

Booosting – een gecombineerd initiatief van industrie, ontwerpers en architecten – is een platform voor koplopers in bouwinnovatie. Het congres haakt in op de trend om meer te bouwen met hout. Eén van de drijfveren is van duurzame aard: hout kan leiden tot een neutrale of zelfs negatieve kooldioxide-uitstoot.

Circulair kantoor

De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 19.00 uur. Arup trapt af met een voordracht over trends in circulair bouwen met hout. Na een inleiding over Cepezeds visie op circulair bouwen staat Bouwdeel D(emontabel), een concept voor circulaire kantooruitbreiding, centraal. Dit gebouw bestaat uit een geprefabriceerde staalconstructie met prefab houten vloeren.

Namens Pieters Bouwtechniek wordt ingegaan op ontwikkelingen in houtconstructies, waarna Metsä Wood informeert over nieuwe houten bouwproducten. Na afloop is er een rondleiding door Bouwdeel D(emontabel).

Klik HIER voor programma en deelname

(foto: Bouwdeel D(emontabel), Cepezed)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer