Ga naar hoofdinhoud

Congres over ‘Hout is hot!’

Stichting De Stad verzorgt op woensdagavond 11 maart in Dordrecht een bijeenkomst waar sprekers vanuit hun eigen terrein ideeën over houtbouw delen met bezoekers. Bouwers moeten volledig inzetten op hernieuwbare grondstoffen, zo is de achterliggende gedachte.

Het roer moet om, stelt Stichting De Stad. Beton en staal moeten in de bouw, als het kan, plaatsmaken voor hout. Alleen zo kunnen we de uitstoot van CO2 terugdringen. Tijdens de inspiratieavond ‘Hout is Hot’ wordt belicht wat voor bouwers, architecten, woningbouwverenigingen en ontwikkelaars de keuze voor hout bepaalt. Hoe voeren ze hun missie uit?

Het congres vindt plaats in het Stadhuis van Dordrecht, in de raadzaal met zijn eeuwenoude houtconstructie. Wethouder Rik van der Linden doet als gastheer uit de doeken hoe de gemeente omgaat met duurzaamheid en circulariteit.

Sprekers

Pablo van der Lugt (Green Matters) laat hij zien waarom we niet anders kunnen dan ‘biobased’ denken en doen.
Directeur-bestuurder Elizabeth ter Borg van woningcorporatie Fien Wonen (Vijfheerenlanden / Hardinxveld-Giessendam) heeft bouwen met hernieuwbare grondstoffen tot één van de belangrijkste uitgangspunten benoemd. Ze legt uit wat haar drijfveren zijn. (Lees HIER haar interview in het magazine Houtwereld over CO2-opslag)

Andere spreker is architect Lidewij Lenders. Zij vormt samen met Marije ter Steege en Sonja Spruit het Amsterdamse bureau MAATworks. Ze vertelt over haar passie voor ‘bewust en gezond wonen’ die ze in veel projecten laat zien, waaronder meerdere woningen uitgevoerd in (massief) kruislaaghout.

Klik HIER voor meer informatie en aanmelden.

(foto: Marcel van der Burg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer