Ga naar hoofdinhoud

Convenantpartners aan de slag

Het tweede jaar van het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer stond vooral in het teken van het formuleren van activiteiten. Eén voor één worden die nu uitgerold.

Ruim twee jaar geleden ondertekenden 23 partijen (overheid, maatschappelijke organisaties en brancheverenigingen) het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer. Zij willen in Nederland duurzaam geproduceerd hout tot norm maken in het jaar 2020.

Uit het tweede jaarverslag van het Convenant blijkt dat vier werkgroepen bezig zijn met de onderwerpen IMVO Risico’s, Handelsketen, Marktvraag en Business Case van Duurzaam Bosbeheer.

Handleiding en projecten

Zo wordt er een handleiding opgesteld waarmee bedrijven concreter de OESO Due Diligence kunnen toepassen. Ter vereenvoudiging van administratieve lasten voor bedrijven werken de verschillende certificeringssystemen hard aan mogelijke oplossingen. Binnenkort wordt er in meerdere bladen en in diverse sectoren – aan de hand van projecten en de gemaakte impact – nogmaals uitgelegd waarom duurzaam bosbeheer zo belangrijk is. Tot slot zijn er diverse projectvoorstellen om met het Fonds Verantwoord Ondernemen een boost te geven aan duurzaam bosbeheer.

Nieuwe cijfers van de VVNH laten over het geheel een lichte toename van het aandeel duurzaam geproduceerd hout op de Nederlandse markt zien. Voor het eerst daalt echter het aandeel van geïmporteerd tropisch hardhout uit duurzaam beheerde bossen. Dit stimuleert de convenantpartners nog meer om hun doelen te bereiken.

Klik HIER voor het volledige jaarverslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer