Ga naar hoofdinhoud

Corona-update: Belgische importeurs operationeel

Vandecasteele Houtimport, Carpentier Hardwood Solutions en Lemahieu Group zijn enkele van de Belgische houtbedrijven die – op aangepaste wijze – nog volop aan het werk zijn.

Lemahieu Group geeft aan operationeel te blijven, maar sinds 16 maart met een beperkte bezetting achter gesloten deuren te werken. “Concreet betekent dit dat onze productie en logistieke diensten met een minimum aan dienstverlening open blijven”, aldus de directie.

Alle hens aan dek

“Met de zaak is het alle hens aan dek”, laat Heidi Carpentier (Carpentier Hardwood Solutions) weten. “We proberen de zaak draaiende te houden: veel personeel werkt vanuit huis, wij werken hier heel gespreid en proberen het veilig te houden qua afstand, met handgels etc.”
“Vorige week verliep nog redelijk normaal”, vervolgt ze. “Deze week gaat alles toch zeker een stuk minder dan normaal, máár we werken, leveren en behandelen alle aanvragen. We zijn natuurlijk afhankelijk van leveranciers – en die zijn vaak gesloten waardoor ook wij niet kunnen leveren.”

Zeer gemotiveerd

“We zijn volledig operationeel en zeer gemotiveerd om onze wereldwijde klanten vanuit onze vestiging in België te bedienen en bij te staan”, zegt ook de directie van Vandecasteele Houtimport. “Goederenvervoer is voorlopig toegestaan en zolang dat het geval is blijven wij leveren.”
“Onze voorraad van 130.000 m³ is altijd al een sterk punt geweest van ons familiebedrijf, maar zeker in deze onzekere tijd kunnen we hierdoor onze service blijven verlenen. Natuurlijk nemen wij ook de nodige regels in acht om de klanten en onszelf te beschermen. Dit betekent onder andere dat veel medewerkers vanuit huis werken en de chauffeurs zoveel mogelijk bij hun vrachtwagen blijven tijdens het afleveren. We vragen wel begrip voor deze bijzondere situatie, want alle maatregelen zullen onze snelheid wel een beetje beïnvloeden.”

(foto: Carpentier)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer