Ga naar hoofdinhoud

Corona-update: industrie samen sterk

De houtindustrie produceert – zo goed en zo kwaad als het gaat – verder. Hoewel er minder nieuwe orders binnen komen, zijn er ook leuke, inspirerende zaken te melden. Zo werken Vianen Kozijnen en Kegro Deuren mee aan de bouw van een noodhospitaal in Ahoy Rotterdam. Internationaal nieuws is dat vier landen de palletindustrie hebben aangemerkt als een ‘vitale sector’ in deze coronatijden.

Kegro Deuren en Vianen Kozijnen zijn ingeschakeld voor leveringen aan het tijdelijke noodhospitaal in Ahoy Rotterdam. De twee ondernemingen fabriceren in nauwe samenwerking in recordtijd tachtig houten kozijnen met deuren.

De eerste afdeling met 88 bedden is vóór 13 april gereed. Het betreft hier 22 vierpersoonskamers met elk een eigen douche en wc. Er komt ook een plek voor (huis)artsen, verpleegkundigen en ontspanning. Indien nodig kunnen vier hallen volgen, zodat er uiteindelijk 680 bedden zijn. De tijdelijke zorglocatie zal gebruikt worden voor patiënten die niet naar het ziekenhuis hoeven, maar te ziek zijn om thuis te kunnen blijven.

Palletindustrie cruciale sector

De Europese federatie van producenten van houten verpakkingen FEFPEB meldt dat inmiddels vier landen in de coronacrisis de palletsector hebben aangemerkt als cruciaal voor de continuïteit van transport.

Italië, het Verenigd Koninkrijk, België en de Verenigde Staten hebben de houten verpakkingensector op de lijst met vitale beroepen gezet.

Zo schrijft de Britse overheid dat zij “het belang erkent van de palletindustrie voor het laten draaien van de supply chain”. Dit betekent dat zelfs bij een eventuele lockdown de productie van pallets door kan gaan, zodat cruciale sectoren als de levensmiddelenindustrie en farmaceutische bedrijven hun producten kunnen blijven vervoeren.

De Nederlandse brancheorganisatie EPV is in onderhandeling met de Nederlandse overheid om dezelfde status te krijgen voor haar leden.

(foto: Vianen Kozijnen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer