Ga naar hoofdinhoud

Coronavirus benadeelt meubel- en interieurbouw

Het Coronavirus heeft een forse impact op de Nederlandse meubel- en interieurbouw. “De effecten op onze branche zijn nu al aanzienlijk en nog groeiende. Beurzen worden uitgesteld of afgeblazen en er zijn problemen met de levering van materialen”, concludeert de brancheorganisatie CBM op basis van een enquête onder haar leden.

Door het virus is de toelevering van grondstoffen, producten en halffabricaten uit China vrijwel volledig stilgevallen. Nederlandse woonmeubelfabrikanten en interieurbouwers in Nederland stuiten op leveringsproblemen met onder andere plaatmaterialen uit China en Indonesië, met producten en platen van bamboe en met houten stoelpoten.

Salone del Mobile

Door de recente uitbraak in Noord-Italië kan de wereldberoemde internationale meubelbeurs Salone del Mobile in april niet doorgaan. Deze beurs trekt gemiddeld zo’n 30.000 Chinese bezoekers die nu niet zouden afreizen. Door alle ontwikkelingen is besloten de beurs uit te stellen naar 16 tot en met 21 juni 2020. “Dit uitstel heeft natuurlijk directe consequenties voor meubelfabrikanten die van plan waren met een eigen stand deel te nemen aan de Salone del Mobile in Milaan”, aldus de CBM.

Lees HIER de uitslag van de enquête onder CBM-leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer