Ga naar hoofdinhoud

CRH verkoopt handelsdivisie

CRH, moederbedrijf van BMN Bouwmaterialen, heeft de divisie Building Distribution Europe verkocht aan enkele fondsen die worden beheerd door Blackstone. Deze private equity partij betaalde € 1,64 miljard voor de Europese distributieactiviteiten.

De CRH Group is een internationale en beursgenoteerde multinational met vestigingen in 36 landen. In ons land is CRH vooral bekend vanwege dochterbedrijf BMN Bouwmaterialen, die vanuit 81 vestigingen hout- en plaatmaterialen verkoopt en ook andere producten voor de ruwbouw en afbouw, waaronder tegels, chemie, kitten, ijzerwaren en gereedschappen.

Het nu overgenomen onderdeel Building Distribution Europe doet zaken met aannemers, overige toepassers en doe-het-zelvers in zes West-Europese landen. De transactie omvat ook de activiteiten op het gebied van sanitair, verwarming en loodgietersbenodigdheden.

De handelsdivisie realiseerde in 2018 een EBITDA van €155 miljoen op een omzet van € 3,7 miljard. De winst vóór belastingen bedroeg € 124 miljoen.

CRH voert als redenen van de verkoop aan dat zij zich meer wil focussen op haar kernactiviteiten en meerwaarde wil creëren voor haar aandeelhouders.

(foto: BMN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer