Ga naar hoofdinhoud

Curator eist drie ton terug

Het faillissement van Global Wood Import in Hengelo is nog steeds niet afgewikkeld. Nadat de directeur eerder dit jaar twee maanden werd gegijzeld op last van de curator, en daarmee in de gevangenis belandde, moet hij nu voor de rechter verschijnen. De curator eist ruim 280.000 euro terug.

Global Wood Import, specialist in Braziliaans en Afrikaans hardhout, raakte eind vorig jaar failliet door een te hoge schuldenlast. Curator Arco Blankestijn stuitte in de boekhouding al snel op spoorloos geraakte partijen hout ter waarde van enkele tonnen. Toen de directeur daar geen verklaring voor gaf, liet de curator hem begin dit jaar gijzelen. Na twee maanden legde de houthandelaar toch een verklaring af en bekende hij deels het bedrog.

Gemanipuleerde boekhouding

Curator Blankestijn liet het daar niet bij zitten, zo blijkt uit zijn laatste faillissementsverslag (klik hier om te lezen). Hij dagvaardde op 8 april de directeur naar aanleiding van de gemanipuleerde boekhouding. De zakenman wordt onbehoorlijk(e) bestuur/taakvervulling, dan wel onrechtmatig gedrag verweten. Blankestijn stelt hem daarom aansprakelijk voor het volledige faillissementstekort van € 283.000.

De voormalige ondernemer diende 17 juni schriftelijk zijn reactie in. Partijen staan op 12 november 2020 voor de rechter in Almelo. Eerder al deed de curator bij justitie aangifte van mogelijke strafbare feiten.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer