Ga naar hoofdinhoud

Cynthia Geerts spreker op Houtwereld Praktijkdag

Er is een derde deelnemers aan het branchegesprek over personeel tijdens de Houtwereld Praktijkdag, op 24 oktober in Goirle. Cynthia Geerts is HR-manager bij TABS Holland en geeft samen met haar collega’s vorm aan duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.

Voor meer info over de dag en kaarten klik hier.

Een fijne werkomgeving bieden aan medewerkers is in de houtbranche heel belangrijk. Ook als ze al wat langer in dienst zijn. Werkgevers nog werknemers willen dat de medewerker uitvalt. Om die reden hebben werkgevers en werknemers een veelomvattend plan bedacht voor duurzame inzetbaarheid. Tijdens de Houtwereld Praktijkdag voert Houtwereld-hoofdredacteur Jan Maurits Schouten een ‘branchegesprek’ met drie deskundigen over personeelsbeleid.

Gooskens met Houtskool

Om medewerkers te werven voor de houtbranche is tegenwoordig meer nodig dan een advertentie plaatsen in de lokale krant. Ine van Gerwen, directeur van Gooskens Hout in het Brabantse Hoogeloon gaat daar heel ver in. Samen met anderen richtte zij de ‘Houtskool’ op, een scholingsplaats voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wat zijn de eerste resultaten van deze bijzondere opleidingsplek?

VVNH over Hout mooi Werk

Marjon van Dam, secretaris sociale zaken bij werkgeversvereniging VVNH, kan heel veel uitleggen over de campagne Hout mooi Werk, die duurzame inzetbaarheid wil bevorderen van houtpersoneel, juist ook bij kleinere bedrijven. Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden. Daar gaat ze in het branchegesprek op in.

TABS over duurzaam inzetbaar

Cynthia Geerts is als één van de HR-managers bij TABS Holland, al langer met duurzame inzetbaarheid bezig en ziet het Hout mooi Werk-concept als een goede manier om dit verder concreet te maken. Duurzame inzetbaarheid betekent enerzijds dat het werk leuk en plezierig is, de werksfeer stimulerend. Anderzijds houdt het ook in dat je mensen individueel ondersteunt. Hoe ga je dat gesprek aan en wat kun je dan bieden?

Drie branchegesprekken

Dit branchegesprek is er één van drie. Schouten gaat met andere gasten achtereenvolgens in op de ‘Houtbouwrevolutie’: hoe kan de houthandel een rol spelen bij de opkomende houtbouw, en op ‘hout van ver’: hoe staat het met de EUTR/EUDR? Is FSC/PEFC een goede garantie? Kunnen carbon credits een rol spelen tegen ontbossing en voor duurzaam bosbeheer?

De Houtwereld Praktijkdag is in de middag van 24 oktober in het Cultureel Centum in Goirle. Er is een informatiemarkt van leveranciers en er zijn excursies naar Timmerfabriek Frank van Roij en het HAVEOP-gebouw.
Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, klik daarvoor hier.

Eén reactie op “Cynthia Geerts spreker op Houtwereld Praktijkdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer