Ga naar hoofdinhoud

Database zesde en zevende Nederlandse Bosinventarisatie

In de periode 2017-2022 is de 7de Nationale Bosinventarisatie (NBI-7) uitgevoerd. De resultaten zijn gepubliceerd in de vorm van een rapport en worden nog verwerkt tot artikelen. Daarnaast zijn de op de veldplots verzamelde gegevens inclusief de resultaten van de verschillende analyses opgenomen in een database.

In opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voert Wageningen Environmental Research samen met partners de Nederlandse Bosinventarisatie uit. Het doel van de Nederlandse Bosinventarisatie (NBI) is om een beeld te krijgen van de huidige toestand van het Nederlandse bos en van de ontwikkelingen sinds de vorige inventarisatie.

De NBI wordt, sinds de start van de NBI-7 in 2017, in een cyclus van 5 jaar uitgevoerd. In 2022 is de NBI-7 afgerond; de NBI-8 is meteen daarna van start gegaan en loopt tot 2026.

Zevende NBI

De databases zijn te downloaden via de website van de Stichting Probos. De database van de zevende NBI bevat naast de gegevens uit NBI-7 ook de gegevens uit de NBI-6, zodat het mogelijk is ontwikkelingen in de tijd vast te stellen. Verder biedt hij gebruikers de mogelijkheid zelf analyses op de gegevens uit te voeren. Daarbij zijn de tabellen die zijn opgenomen in het rapport met de resultaten van de NBI-7 te reproduceren.

Downloads

Zesde NBI

In de periode 2012-2014 is de zesde Nationale bosinventarisatie (NBI-6) uitgevoerd. De bijbehorende downloads zijn als volgt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer