Ga naar hoofdinhoud

De bosweek is terug!

Van 22 tot 28 november besteedt heel Europa aandacht aan de zesde Europese bosweek.

Van 22 tot 28 november besteedt heel Europa aandacht aan de zesde Europese bosweek. Het thema luidt: The Future of Forests. De organisatie van deze week ligt in de gezamenlijke handen van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (UNECE).

De Europese Bosweek, beleefde haar eerste editie in 2008. Het is een week die een unieke kans biedt om de zichtbaarheid van de bosbouwsector te vergroten. Maar ook om pan-Europese en mondiale discussies over bossen te beïnvloeden. Dit jaar viert ook Foresta 2021 mee in de Europese Bosweek. Foresta2021 is de gezamenlijke zitting van het UNECE-comité voor bossen en de bosbouwindustrie (COFFI) en de FAO European Forestry Commission (EFC).

Deelnemen

Om deel te nemen aan de Bosweek zijn er verschillende mogelijkheden. Ten eerste: organiseer een online event op de Bosweek. Door COVID-19 zullen nevenevenementen zoveel mogelijk online plaatsvinden. Iedereen die een dergelijk event wil organiseren – binnen het thema ‘The Future of Forests’ – kan zich uiterlijk 30 september aanmelden via deze link. Hier zijn tevens de richtlijnen voor de aanmeldingsprocedure te vinden. Side-events vinden online plaats van 22 t/m 25 november tijdens de lunch en duren een uur en dertig minuten. Gekozen organisatoren van side-events zijn verantwoordelijk voor het leveren van hun eigen virtuele platform.

Een tweede mogelijkheid om deel te nemen is het organiseren van een event in het eigen land. Hierbij valt te denken aan wedstrijden, tentoonstellingen, lezingen en het vertonen van video’s. Als inspiratie geeft de organisatie enkele voorbeelden van events die in het verleden zijn georganiseerd. Hiertoe behoren onder andere een  ‘retraite in de wildernis’ in Oostenrijk, lezingen in Spanje, een bosbouwfilmfestival in Tsjechië en een workshop over overstromingspreventie in Oekraïne. Informatie over deze events zijn te delen via de website van de Europese Bosweek.

Organisatoren dienen zelf de lokale regels ten aanzien van afstand en hygiëne in acht te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer