Ga naar hoofdinhoud

De Groot stopt met Robocell

De Groot Bewerkingsmachines in Rosmalen gaat niet door met de ontwikkeling van de Robocell. Dit is een automatische opsluitcel voor houten ramen, deuren en kozijnen.

Anderhalf jaar geleden startte de onderneming met het bedenken van de Robocell 4.5 (foto). Vele brainstormsessies, testen en aanpassingen volgden. Nu concludeert De Groot dat het ontwikkelen en bouwen van machines niet past binnen haar bedrijfsstrategie en toekomst.

Compleet robotconcept

De timmerindustrie zou met het complete robotconcept van de Robocell 4.5 geheel automatisch raam-, kozijn- en deurdelen kunnen deuvelen, verlijmen en opsluiten. Daarvoor stond een horizontale tafel met twintig individuele opsluitcellen ter beschikking.

Bij nader inzien gaat De Groot toch niet zelf machines ontwikkelen. Het bedrijf houdt in plaats daarvan vast aan zijn kernactiviteit. Die betreft het leveren van oplossingen voor de bewerking van hout, platen, kunststof en andere materialen. Hoogste prioriteit daarbij is optimalisatie van de service ter verbetering van het bewerkingsproces van de klant.

Lees ook: Houtbewerking vraagt om procesmatig denken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer