Ga naar hoofdinhoud

De Jong & Van Aartrijk bestaat honderd jaar

De Jong & Van Aartrijk maakte de kozijnen voor de Hoofdwacht in Hellevoetsluis. Dit project is geleverd in Concept II+ onder KOMO en HOUT100%.

Timmerfabriek De Jong & Van Aartrijk bestaat 100 jaar. In 1922 werd het opgericht en inmiddels zwaait de vierde generatie de scepter.

De Jong & Van Aartrijk begon op het Noordereiland in Rotterdam, was zo’n tachtig jaar in het dorpshart van Streefkerk gevestigd en verhuisde in 2006 naar het industrieterrein van Groot-Ammers. Daar beschikt het over een moderne fabriek die aansluit op de actuele werkwijze.

Van kaal naar compleet kozijn

Bouke de Jong: ‘Vroeger leverden we een kaal kozijn. De aannemer ging schilderen en glaszetten. Tegenwoordig leveren we een totaal product: afgelakt, beglaasd en beschermd. Daardoor hebben we een veel hogere kwaliteitsborging: we produceren alles fabrieksmatig, inpandig en onder geconditioneerde omstandigheden.

Tijdens een renovatie was een totaal product al eerder gebruikelijk: een bewoner wil bij een renovatie niet ook nog eens de schilder en glaszetter over de vloer krijgen. Daarom leveren wij al wel dertig jaar een totaal product. De laatste tien jaar doen we dat ook voor nieuwbouw.\

De Jong & Van Aartrijk werkt alleen maar met duurzaam hout: PEFC en FSC.

Lees ook:

Van den Oudenrijn uitgeroepen tot Hofleverancier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer