Ga naar hoofdinhoud

‘De Kracht van Hout’

De Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging (EPV) verzorgt op vrijdag 27 november in Deventer het symposium ‘De Kracht van Hout’. Aanleiding hiervoor is het 65-jarige bestaan van de organisatie.

Het is 65 jaar geleden dat de EPV is opgericht, toen nog genaamd Houten Emballage Industrie Vereniging (HEIV). Het was een tijd waarin pallets geleidelijk meer voor internationaal transport werden ingezet en waarin het maken van houten verpakkingen nog grotendeels handwerk was. “Nu, 65 jaar later, is onze business hightech en gaan de houten verpakkingen de hele wereld over. De EPV is deze gehele periode de trotse belangenbehartiger van de emballage- en palletindustrie. Wij ondersteunen onze leden met onderzoek, communicatie en (inter)nationale PR. Samen werken wij aan het promoten van ‘De Kracht van Hout'”, zo licht de EPV toe.
‘De Kracht van Hout’ is daarom ook de titel van het symposium op 27 november dat om 14.30 uur start in De Zwarte Silo te Deventer. De bijeenkomst wordt afgetrapt door EPV-voorzitter Peter Rikken. Hij draagt bij de opening de voorzittershamer over aan Jurgen Kemps. Daarnaast toont de EPV een preview van haar nieuwe website die op 1 januari 2016 wordt gelanceerd.
Vervolgens staat het symposium in het teken van ‘De Kracht van Hout’ en geven vier sprekers vanuit hun eigen discipline hun visie op dit onderwerp. Dit zijn: Loek Hermans (voorzitter Platform Hout Nederland, fractievoorzitter VVD Eerste Kamer), Sylvo Thijsen (CEO Staatsbosbeheer), Sylvia Borren (directeur Greenpeace) en Jan Huitema (lid van het Europees Parlement, VVD). Naast de leden van de EPV zijn ook stakeholders aanwezig, zoals overheid, milieuorganisaties, logistiek, vakorganisaties, pers en collega-branches uit de houtsector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer