Ga naar hoofdinhoud

Deal bijna rond voor houthandel op de Wallen

Handhavers, agenten en andere overheidsdiensten nemen waarschijnlijk hun intrek op de begane grond van houthandel Schmidt op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam. De stad praat met de houthandel over een deal, waarbij de gemeente huurder wordt van de huidige winkel met werkplaats op de Wallen, zo schrijft Het Parool.

Na een verbouwing wil de gemeente op de begane grond, zo’n 280 vierkante meter, een wijksteunpunt inrichten waar handhaving, politie en andere overheidsdiensten gezamenlijk gebruik van maken.
Het oude gebouw, midden tussen de raam­bordelen, heeft ook een ingang aan de Monnikenstraat en kan naar verwachting begin 2021 de deuren openen. Het plan is dat de familie Schmidt eigenaar blijft van het pand.

Het wijksteunpunt moet zorgen voor een betere leefsituatie, meer veiligheid en minder overlast op de Wallen.

Vijfde generatie

Houthandel Schmidt is daar al 160 jaar gevestigd. De eigenaren, de vijfde ­generatie die aan het roer van het bedrijf staat, benaderden de gemeente toen zij lazen dat de stad op zoek was naar een vaste locatie op de Wallen. De eigenaren hebben geen opvolger binnen de familie en willen een goede bestemming geven aan het gebouw.

Klik HIER voor het volledige artikel in Het Parool

(foto: Houthandel Schmidt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer