Ga naar hoofdinhoud

Derako Cradle to Cradle Silver gecertificeerd

Derako heeft op alle producten het cerficaat Cradle to Cradle Silver behaald. Het bedrijf in Noord-Holland is producent en leverancier van massiefhouten systemen voor plafond, wand en gevel.

Derako houdt zich sinds 2013 zeer actief bezig met duurzaam ondernemen. In 2014 startte de producent een onderzoek en inventarisatie voor de cradle-to-cradle-certificering. Het was belangrijk om de samenstelling van de producten nog beter te leren kennen.

Gezonde materialen

In samenwerking met de toeleveranciers is een analyse gemaakt waarin de componenten van ieder materiaal zijn beschreven. Tevens is gespecificeerd in welke circulaire keten deze materialen vallen. Met de informatie zijn de producten extern getest om te concluderen dat Derako enkel gezonde materialen gebruikt.

Daarnaast is het bedrijf overstapt op 100 procent groene stroom, is onderzoek gedaan naar maatschappelijke vraagstukken en zijn waterverbruik en de verwerking ervan geanalyseerd.

Keurmerken duurzaam bouwen
Nu de producten van Derako voldoen aan de Silver-certificering, kunnen de massiefhouten systemen een substantiële bijdrage leveren aan het verkrijgen van keurmerken voor duurzaam bouwen, zoals BREEAM en LEED. Het certificaat is toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute en uitgereikt door Tebodin Netherlands. Er zijn vijf niveaus van certificering: Basic, Bronze, Silver, Gold en Platinum. Daarnaast zijn de meeste houtsoorten verkrijgbaar met FSC- of PEFC-certificaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer