Ga naar hoofdinhoud

Diederik Samsom opent vakbeurs PREFAB

Diederik Samson opent beurs PREFAB

De vakbeurs Prefab 2021 is onderdeel van de Nationale Energie-Week die start op dinsdag 12 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. De opening wordt deze editie verzorgd door Diederik Samson. Medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie. Tijdens de opening zal hij als keynote spreker in dialoog gaan met de vertegenwoordigers van de meest betrokken sectoren in Nederland.

Fit for 55 geeft invulling aan de klimaatwettelijke doelstelling voor 2030. Het gaat dan om een reductie van de netto broeikasgas-uitstoot van ten minste 55% ten opzichte van het niveau van 1990. Het programma heeft vergaande gevolgen voor vrijwel alle bedrijven en personen in Nederland. Economisch gezien, biedt het echter ook kansen.

Omdat 2030 nog maar negen jaar van ons verwijderd is, licht Samson het programma toe tijdens de officiële opening van de vakbeurs PREFAB. Begeleid door Rogier Elshout, volgt daarop een gesprek tussen EU-man Samsom en prominente vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven en maatschappij. Denk hierbij aan Maxime Verhagen van Bouwend Nederland, Doekle Terpstra van Techniek Nederland, Marjolein Demmers van Natuur & Milieu, Steven van Eijck van RAI Vereniging en Theo Henrar van FME.

Nationale Energie Week en PREFAB

De Nationale Energie Week is een cluster van zakelijke netwerk-events in het kader van de energietransitie. In de volledig gevulde Brabanthallen vinden van 12 tot en met 14 oktober Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, PREFAB en Industrial Heat & Power plaats. Vakbeurzen met traditionele stands maar tevens een inhoudelijk programma van zo’n 200 workshops, seminars en congressen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer