Ga naar hoofdinhoud

Draagarmstellingen voor Bois Du Poitou

OHRA draagarmstellingen voor Bois Du Poitou

Het magazijn voor hout en panelen van de Franse bouwmaterialenhandelaar Bois Du Poitou is gemoderniseerd. Dit magazijn bevindt zich op het hoofdkantoor in Soudan en is uitgerust met twee dubbelzijdige en twee enkelzijdige draagarmstellingen van OHRA. Hierdoor is het niet meer nodig om houtproducten op de grond op te slaan én is de opslagcapaciteit verdrievoudigd.

Noodzaak

De draagarmstellingen waren nodig omdat de opslagcapaciteit op basis van blokstapeling onvoldoende was. Bovendien was de material handling van het hout, de gevelbekleding, -panelen en andere houtproducten complex en tijdrovend. Tegelijkertijd werden de goederen herhaaldelijk beschadigd.

Een oplossing werd gevonden in het wijzigen van het concept van blokstapeling naar de installatie van draagarmstellingen. Uiteindelijk zijn twee rijen dubbelzijdige stellingen van ongeveer 40 meter lang en 7 meter hoog geplaatst. De 1.200 millimeter lange draagarmen met een draagvermogen van elk 800 kilogram vormen zeven opslagniveaus en breiden zo de opslagruimte effectief uit in de hoogte. Twee enkelzijdige draagarmstellingen met vier opslagniveaus aan de buitenwanden van de hal vullen de vrijstaande dubbelzijdige stellingrijen aan.

Beter overzicht

Met de stellingen is niet alleen de opslagcapaciteit in de hal verdrievoudigd maar tevens het voorraadoverzicht verbeterd. De goederen zijn nu immers direct met de zijlader te transporteren. Verder is de tijd verkort die nodig was voor het opslaan en het verzamelen van orders. “De draagarmstellingen van OHRA betekenen voor ons een nieuw opslagmethodiek – met grotere capaciteit en betere kwaliteit”, zegt Valentin Ouvrard van Bois Du Poitou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer