Ga naar hoofdinhoud

DS Smith plant meer dan 50.000 nieuwe bomen

DS Smith plant meer dan 50.000 nieuwe bomen in Europa en Noord-Amerika

In een samenwerking met One Tree Planted, zal DS Smith de komende vijf jaar meer dan 50.000 nieuwe bomen planten. Dit in Europa en Noord-Amerika. Het initiatief is onderdeel van de inzet van het bedrijf voor de bescherming van de biodiversiteit en de ondersteuning van de natuurlijke omgeving.

Deze samenwerking is een nieuwe toevoeging aan de bestaande bosbouw- en boomaanplantactiviteiten van het bedrijf. Hierin beschermt DS Smith onder andere 2025 bossen richt zich op het vergroten van de biodiversiteit.

Voor iedere werknemer één boom

Een deel van de 50.000 bomen is afkomstig van het plan om voor elk van de 29.000 werknemers een boom te financieren. Dit in overleg met de DS Smith Charitable Foundation. De eerste golf van 15.000 bomen vindt zijn plek in bossen in West-Jutland, Denemarken en Roemenië. De resterende 14.000 bomen voor dit jaar zijn bestemd voor andere plantinitiatieven in Europa en Noord-Amerika.

Diana Chaplin, Canopy Director bij One Tree Planted geeft aan: ‘We zijn er trots op om samen te werken met relevante en toegewijde partners die zich inzetten voor het milieu. Hiermee kan DS Smith zijn aandacht voor duurzaamheid verder vergroten en de effecten van klimaatverandering te verzachten. Ook landherstel, biodiversiteit en de de gezondheid van bossen op lange termijn heeft de aandacht.

23.000 extra bomen

Om aan de 50.000 bomen te komen, zal het bedrijf de komende vijf jaar nog eens 23.000 nieuwe bomen financieren. Dit als onderdeel van een meerjarige samenwerking met One Tree Planted.

De bomen omvatten een breed scala aan soorten, van plataan en eik tot wilgen en meidoorn. Naast het vergroten van de biodiversiteit en het tegengaan van ontbossing zal de aanplant ook werk bieden voor vrijwilligers en gemeenschappen. Verder sluit het aan bij de pijler van het bedrijf om natuurlijke hulpbronnen te beschermen en zoveel mogelijk gerecyclede vezels te gebruiken.

EU bosstrategie

De aankondiging komt op het moment dat de Europese Commissie de nieuwe EU-bosstrategie presenteert. Deze strategie schetst een routekaart voor het planten van ten minste 3 miljard extra bomen in de EU tegen 2030. Dit om gezonde en veerkrachtige bossen te waarborgen en klimaatdoelstellingen te ondersteunen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer