Ga naar hoofdinhoud

Duo wint NATA-prijs

Houtagentenvereniging NATA heeft dit jaar De Houten Kom uitgereikt aan Patrick Assink (Assinkhout) en Niels Peltenburg (Scantimber). Beiden zijn de grondleggers van het succesvolle Houtpaviljoen 2.0 op de BouwBeurs.

De uitreiking van De Houten Kom vond gisteravond plaats tijdens het jaarlijkse Houtagentendiner van de NATA.

De NATA kent deze prijs elk jaar toe aan een persoon die zich sterk maakt voor het belang van de houtsector en voor het belang van het product ‘hout’ in algemene zin.

 

Patrick Assink (foto links) en Niels Peltenburg besloten acht jaar geleden het Houtpaviljoen op de BouwBeurs voort te zetten nadat de branchevereniging VVNH (Centrum Hout) had aangegeven dit zelf niet meer te organiseren. Met maar één doel voor ogen: hout en het houtvak mogen niet verdwijnen van de beursvloer.

 

Al gauw werd het projectteam uitgebreid met PEFC Nederland, Ingenieursbureau Evan Buytendijk, het vakblad Houtwereld, Het Houtcollectief en de Maleisische organisaties MTC en MTCC.

 

Inmiddels heeft het Houtpaviljoen 2.0 drie keer op de BouwBeurs gestaan en is het oppervlak ervan gegroeid van 80 naar 200 vierkante meter tijdens de laatste beurs afgelopen februari. Het initiatief werd door de Jaarbeurs bekroond met een award voor de meest aantrekkelijke stand die bezoekers verbindt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer