Ga naar hoofdinhoud

Duurzaam paviljoen Medel geopend

In Tiel is eind november een duurzaam paviljoen geopend op Bedrijvenpark Medel. Voor de nieuwbouw, die in 17 weken uit de grond is gestampt, is een constructie van kruislaaghout gebruikt.

Medel is een Tiels bedrijvenpark waar een grote aandacht wordt gelegd op groene en duurzame ambities. ‘Hout heeft een duurzaam imago en duurzame kernwaarden. Daarnaast is met hout snel en modulair te bouwen en heeft het voor een all-electric pand gunstige eigenschappen, zoals warmteaccumulatie.’ Aldus Ursula Henderson van AVK Houtbouw.

Multifunctioneel

Het pand wordt een kantoor voor Industrieschap Medel en het krijgt daarnaast ook een educatieve rol voor de Logistieke Hotspot Rivierenland. Het pand is wel multifunctioneel gebouwd, zodat het een andere bestemming kan krijgen als Industrieschap Medel in de toekomst vertrekt.

Paul van Bergen van opdrachtgever J.C van Kessel Groep: ‘Het mooie aan dit ontwerp is dat je er alle kanten mee op kunt en het gebruikt kan worden voor nieuwe projecten.’ Naast de beoogde kantoor- en scholingsbestemming noemt Kessel als voorbeelden van mogelijk andere bestemmingen horeca, een informatiecentrum of kinderopvang. ‘Deze constructie maakt eigenlijk alles mogelijk. Een écht duurzaam ontwerp dus’, aldus Kessel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer