Ga naar hoofdinhoud

E-learning: Basiskennis herkennen, keuren en sorteren van hout

Basiskennis herkennen, keuren en sorteren van hout

Het programma basisopleidingen van Hibin is uitgebreid met de e-learning opleiding: ‘Basiskennis herkennen, keuren en sorteren van hout.’ Deze opleiding gaat vanaf november 2021 van start en is onder meer bedoeld voor de hout- en bouwmaterialenhandel. Dáár waar het belangrijk is om de juiste houtsoort volgens de kwaliteitseisen aan te bieden.

Ten aanzien van het herkennen van hout gaat de cursus in op:

  • Richtingen en vlakken in hout;
  • Opbouw en herkenning van loofhout en naaldhout;
  • Kenmerken belangrijkste handelssoorten;
  • Normering.

De thema’s keuren en sorteren van hout worden behandeld middels:

  • Sorteerregels verschillende landen;
  • Begrippen en definities sorteerregels;
  • Zaagmethoden;
  • Normering.

Verloop

De e-learning module wordt gevolgd in de leeromgeving van Hibin Opleidingen. Op een aantal plaatsen in de module is extra informatie (verdieping) beschikbaar. Deze stof is door te nemen wanneer er interesse is in meer kennis over het onderwerp. Verder heeft ieder onderdeel een aantal oefenvragen waarmee de cursist zijn kennis en begrip kan toetsen.

De module eindigt met een online toets. Bij het voldoende resultaat krijgt de cursist toegang tot het bijbehorende certificaat dat hij kan downloaden.

Na het volgen van deze basiscursus heeft de deelnemer inzicht in de opbouw en de opslagweefsels van loofhout en naaldhout. Daarnaast weet hij de vlakken en richtingen in hout te onderscheiden en heeft hij zich op verschillende hulpmiddelen. Bijvoorbeeld voor het herkennen en determineren van loofhout en naaldhout. Tot slot heeft hij zicht op de sorteerregels van de verschillende soorten hout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer